MENU

Procedura EMCS

procedura-emcsDeplasarea produselor accizabile în cadrul unui acord de suspendare a accizelor în cadrul UE este monitorizată electronic cu ajutorul procedurii EMCS (Sistemul de mișcare și control a produselor accizabile).

Mărfurile pot fi văzute ca fiind deplasate în regim de suspendare a accizelor în cazul în care deplasarea a avut loc cu un document de administrare electronic (e-VD) în cadrul EMCS.

Pentru a participa la EMCS trebuie să fiți înregistrați. Firmele care nu au sediul în teritoriul fiscal al statului membru al UE, ci într-un alt stat membru al UE se pot înregistra, de asemenea, pentru procesul EMCS la autoritatea vamală națională.

Cerințele și condițiile în care persoanele pot face schimb de informații cu autoritățile vamale cu privire la EMCS sunt stabilite în Instrucțiunile procedurale EMCS pentru participanții EMCS înregistrați în statul membru al UE.

În cazul în care produsele accizabile sunt deplasate în regim suspensiv din alte state membre, către un destinatar pe teritoriul fiscal al statului membru al Uniunii Europene, sau prin teritoriul fiscal al statului membru al UE, transportatorul trebuie să aibă în posesia sa o versiune tipărită a documentului administrativ electronic sau orice alt document comercial (factură, notă de livrare, scrisoare de trăsură sau alte documente comerciale) care arată codul de referință administrativ unic.